www.immersionrc.com

Results 1 to 4 of 4

Thread: Rapidfire mode 1/2 , poor omni antenna performance

  1. #1

    Rapidfire mode 1/2 , poor omni antenna performance

    Rapidfire mode 1/2 , poor omni antenna performance

    Hi,

    Since I've got my rapidefire module (6 month+) I'm a bit dubitative about performances in some scenarios.
    I'll try to upload some dvr if I have examples in the futur days, I made the mistake to wipe off my SD card today.
    I'm running mostly omni + crosshair.

    - flying straight in front of me, in the crosshair antenna beam , is completely OK (I've flown long range in rapidfire mode, no pb at 1-2 Km over the trees)
    - As soon as I'm flying behind me, even at close range, like a few meters from my head, and besides rssi still displaying what looks like a good signal strengh on the omni, with sync, it becomes quite crappy (pixelisation and breakups).
    - If I switch to legacy mode, it's way better/normal !
    => That is what bugs me in many situations , and I can't understand why it is behaving like that. I tried many différent antennas, switching sma on the module, etc.
    The only thing I can tell is 2 omnis is working better for all around flying in RFMode.

    What do you think ? Is this "normal", or could my unit be defective ?

    Thank you.

  2. #2
    Hi guys,

    Here is some DVR to illustrate my "performance question".

    Don't mind the jello, it's the tune.

    What do you think ? I'm still suprised by the difference, and not in the good way.
    Thanks.

  3. #3
    His Royal Sassiness ssassen's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    9,697
    I'm just going to leave this here ...

    Purveyor of the FPV secret sauce at ImmersionRC

  4. #4
    OK, I tried to recalibrate it multiple times before (indoor and outdoor, usualy @25mw), but without antennas, as I've always been told to do so with diversity modules.
    So I'm a bit surprised, but I'll try it. thx

Similar Threads

  1. 2.4Ghz 700mw very poor performance
    By octane in forum ImmersionRC
    Replies: 1
    Last Post: 8th May 2018, 08:08 AM
  2. Immersion duo 5800 poor performance
    By mr_s81 in forum ImmersionRC Support
    Replies: 1
    Last Post: 6th November 2015, 03:34 PM
  3. fatshark attitude poor performance
    By Ynical in forum Fatshark Support
    Replies: 4
    Last Post: 5th March 2015, 08:46 AM
  4. fatshark attitude poor performance
    By Ynical in forum IFR - Video Link Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 26th February 2015, 08:57 AM
  5. 1.2ghz yagi poor performance
    By Newbiefpv123 in forum IFR - Video Link Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 18th February 2014, 04:00 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •