www.immersionrc.com

Results 1 to 5 of 5

Thread: Help with binding Spektrum DX6i with Vortex 150

  1. #1
    Forum Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    3

    Help with binding Spektrum DX6i with Vortex 150

    Hello,

    I've got a Spektrum DX6i and a Vortex 150 (I'm a newbie). Following instructions, I have upgraded the firmware to

    betaflight_3.1.7_IRCSYNERGYF3.hex

    and

    OSD_v1.0.0.41.fw

    Which seems to have been successful. But now I still can't pair, even if I press the reset button according to the instruction in https://docs.google.com/document/d/1...ksy1iru8/edit#

    Here's a video of me trying to bind:



    And here's what I'm seeing in the goggles:

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_0008.jpg 
Views:	83 
Size:	135.2 KB 
ID:	77593

    I have the Vortex 150 without additional receivers or anything.

    Does anybody know what I'm doing wrong?

    Thanks a lot for any help, much appreciated!

    Best regards,
    Christoph

  2. #2
    Forum Member
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Walking over to pick up the pieces
    Posts
    179
    Quote Originally Posted by cburgdorfer View Post
    Hello,

    I've got a Spektrum DX6i and a Vortex 150 (I'm a newbie). Following instructions, I have upgraded the firmware to

    betaflight_3.1.7_IRCSYNERGYF3.hex

    and

    OSD_v1.0.0.41.fw

    Which seems to have been successful. But now I still can't pair, even if I press the reset button according to the instruction in https://docs.google.com/document/d/1...ksy1iru8/edit#

    Here's a video of me trying to bind:



    And here's what I'm seeing in the goggles:

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_0008.jpg 
Views:	83 
Size:	135.2 KB 
ID:	77593

    I have the Vortex 150 without additional receivers or anything.

    Does anybody know what I'm doing wrong?

    Thanks a lot for any help, much appreciated!

    Best regards,
    Christoph
    The vortex 150 does not come with a receiver... And therefore will not bind. This is listed pretty clearly on the website, and in the manual. You need to buy a spektrum quad racing receiver, and plug it into the inside of the quad.

  3. #3
    Forum Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    3
    Thanks for your info. It was sold to me as BNF and customer service told me that it should work out of the box and i wouldn’t have to buy a receiver which confused me.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Forum Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    9,693
    Quote Originally Posted by cburgdorfer View Post
    Thanks for your info. It was sold to me as BNF and customer service told me that it should work out of the box and i wouldn’t have to buy a receiver which confused me.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    There's the BNF Horizon edition (green) and the regular (red) edition, the former has a receiver built in, the latter does not.
    Velvety smooth drone pilot for hire

  5. #5
    Forum Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    3

    Help with binding Spektrum DX6i with Vortex 150

    Quote Originally Posted by ssassen View Post
    There's the BNF Horizon edition (green) and the regular (red) edition, the former has a receiver built in, the latter does not.
    Ah that explains a lot! I thought i was going mad with all the different instructions i found. Thanks so much!

Similar Threads

  1. Vortex 285, Spektrum CPPM cable and DX6i Radio - not arming
    By aprocket in forum ImmersionRC Support
    Replies: 4
    Last Post: 3rd November 2015, 12:19 AM
  2. Vortex 285, Spektrum CPPM cable and DX6i Radio - not arming
    By aprocket in forum ImmersionRC Support
    Replies: 1
    Last Post: 3rd November 2015, 12:15 AM
  3. DX6i and EzUHF not binding
    By SilviaSGP06 in forum ImmersionRC
    Replies: 24
    Last Post: 19th December 2013, 01:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •