Results 1 to 6 of 6

Thread: GPS weak signal + weird RSSI reading with tiny OSD

  1. #1
    Navigator
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    8

    GPS weak signal + weird RSSI reading with tiny OSD

    Hello.

    I've bought my unit from bangood. It was about 1/2 year ago - but I was able to test it only recently.
    Anyway.

    My setup:
    EZUHF radio
    1.2 video
    skylark tiny osd

    photos of GPS unit: https://imgur.com/gallery/xu3Cp
    photos of video system (just in case): https://imgur.com/gallery/Pi8ry
    I've flashed latest firmware from official website.
    Wiring is 100% correct.

    1) GPS signal is weak no matter what I do
    I've tried with video Tx/Rx on and off. I was waiting for like 30 min - but the result is the same - 0 satellites.
    I've tried 5.8 video - same result.
    I have not tested it outside yet, but I've tried to put it onto balcony - same result. And as an example - naza finds GPS in my apartments very quickly.

    Q: Any ideas what should I do b4 ordering new GPS unit?

    2) RSSI readings.
    I've turned Link Quality on CH8 in immersionRCtoools settings.
    Calibration was successful.
    It works but in a strange manner.

    When I turn transmitter off RSSI 1st drops to 53% and after a tiny pause - about 1/2 - 1 sec it goes to 0.

    Q: Is it normal?

  2. #2
    Navigator
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    8
    UPD. GPS is fixed.
    I've should test this outside b4 posting my question )

    But RSSI still acts in the same manner.

  3. #3
    Co-Pilot doobie's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    ontario canada
    Posts
    1,525
    ya my ezuhf does the same thing.
    flyin HIGH

  4. #4
    Navigator
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by doobie View Post
    ya my ezuhf does the same thing.
    So the actual "signal loss" in such situation is 0% or the 1st number right after I switch the transmitter off(in my example 53%)?

  5. #5
    Co-Pilot doobie's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    ontario canada
    Posts
    1,525
    well the actual LQ would be 0% if the tx is off rite? mine drops down a couple increments till it hits 0%. takes abouty a second or so after I turn off my tx to hit 0%. same with the RSSI. does a couple increments till it hits about -90 or so
    flyin HIGH

  6. #6
    Navigator
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    8
    I've got you. Thanks for helping me out )

Similar Threads

  1. Tiny OSD III shows only GPS SIGNAL WEAK
    By kamelkungen in forum SkylarkFPV
    Replies: 43
    Last Post: 30th March 2014, 01:44 PM
  2. Weak composite signal?
    By tubaad in forum ImmersionRC
    Replies: 2
    Last Post: 6th September 2012, 01:19 PM
  3. GPS Signal Weak
    By Rcpilot23 in forum IFR - Video Link Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 27th April 2012, 11:56 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 14th December 2011, 06:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •