SurveilZone.com

Results 1 to 7 of 7

Thread: Ground loop ? Interference with foxeer 600mw vtx and 1177 camera

  1. #1
    Forum Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Pontiac, MI, USA
    Posts
    823

    Ground loop ? Interference with foxeer 600mw vtx and 1177 camera

    So I have both these things on a quad. I get power 4s from the pdb and it goes to a polulu 12v step down. From there it goes to a small filter. Then from the filter 12v and ground goes to the vtx. Then from vtx I have 12v, ground and signal going to the camera .

    The problem is that anything above 1/2 throttle I get lines on my video.
    Fpv - it makes my sticker peck up!

  2. #2
    Grass Surfer bagofsoup's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Citrus, FL
    Posts
    497
    could be caused by vibrations.
    In hoc signo vinces

  3. #3
    Forum Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Denver, CO
    Posts
    4,936
    are the lines horizontal?
    could be messy wiring and EMI getting into it. could be maybe you need a stronger filter. or as bagofsoup said it might be vibration related.

    If the lines are vertical, then it is a different problem. I've had a HS1177 recently that produced fine vertical lines. It was a problem in the camera itself, and the solution was to use a different one.
    youtube.com/secretspy711
    [COLOR="#ff8c00"][B][COLOR="#696969"]CO[/COLOR]FPV[COLOR="#4169e1"].com[/COLOR][/B] [/COLOR]

  4. #4
    Forum Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Pontiac, MI, USA
    Posts
    823
    no these are horizontal...
    Fpv - it makes my sticker peck up!

  5. #5
    Forum Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    32
    Quote Originally Posted by SkinWalk3r View Post
    no these are horizontal...
    I guess you have solved the problem by now.

    It does not seem to be a ground loop but hard to tell without a circuit.

    I'll be going to 4S shortly and see no reason to reduce the voltage to 12 volts.

    The HSS1177 takes 5v to 22v and I'll buy a camera that takes the 4S voltage.

    I had one of my systems do the horizontal lines so put a lc filter on and it fixed the problem.

    Anyway hope yours ours is fixed by now.

  6. #6
    Forum Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Pontiac, MI, USA
    Posts
    823
    Well, the issue has gone away but I didn't actively do much. All I did was switch from 5740 to like 5800 and above and I don't seem them.
    Fpv - it makes my sticker peck up!

  7. #7
    Forum Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    32
    Great you got rid of the horizontal lines with a simple fix.

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 26th October 2015, 04:53 PM
  2. i think i have a ground loop
    By Need4Speed in forum Power Regulation / Power Distribution
    Replies: 5
    Last Post: 6th January 2015, 09:35 PM
  3. EZ OSD Ground Loop
    By bstanley72 in forum ImmersionRC
    Replies: 1
    Last Post: 8th December 2013, 10:18 PM
  4. Ground loop?
    By doctor64776 in forum ImmersionRC
    Replies: 0
    Last Post: 10th June 2013, 10:57 AM
  5. Ground loop?
    By Shadrackc in forum ImmersionRC
    Replies: 38
    Last Post: 20th May 2013, 06:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •