www.immersionrc.com

Results 1 to 7 of 7

Thread: Vortex 285 Betaflight verifying failure while flashing but OSD shows installed?

  1. #1
    Navigator
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    37

    Vortex 285 Betaflight verifying failure while flashing but OSD shows installed?

    I tried flashing the latest 2.7.1 betaflight. During the flash it would not complete and fail to verify. This happened numerous times. However, on the osd screen it now shows FW version 2.7.1
    So does that mean it installed even though it failed to verify when flashed. Is this correct and ok?

  2. #2
    Co-Pilot ImmersionRC Support's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    1,943
    Does the cleanflight configurator connect normaly? If yes you should be fine.

  3. #3
    Navigator
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    37
    Yes, it does connect. It just fails to verify.

  4. #4
    Co-Pilot ImmersionRC Support's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    1,943
    Then you should be fine. First test it close to the ground.

  5. #5
    Navigator
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    2
    same here: ..not complete and fail to verify (last 2-3c are red / not green)

    2.6.1 running perfectly.... but 2.7. and 2.7.1 faild flashing ...on the End.

    BUT in OSD you can read BF 2.7. or 2.7.1 (OSD ist the:
    OSDv1.0.0.28)


    In CF ..the only one i make is "Full chip erae"
    ON ...but there is no difference, is "full chip erae" on or off

    Thx for help
    Last edited by outzoom; 22nd May 2016 at 04:57 PM.

  6. #6
    Co-Pilot ImmersionRC Support's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    1,943
    Full chip erase on. And see if it connects fine to clean flight after flashing. If it does you should be good.

  7. #7
    Navigator
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    2
    ok. :-)

    it connetcs fine to clean-flight after flashing 2.7.1 and you can make settings.
    The TX wizard on vortex works fine, too.
    ... in flight is nothing unusual noticed. Everything seems to be normal.
    But it took me still very insecure, because that's flash (2.7.or 2.7.1) not run properly.


    Thx a lot

Similar Threads

  1. Vortex USB socket failure.
    By Nidge in forum ImmersionRC
    Replies: 17
    Last Post: 26th December 2016, 01:19 PM
  2. TBS CUBE not on OSD after flashing Betaflight
    By muellerdominik in forum TBS Support
    Replies: 0
    Last Post: 1st May 2016, 01:03 PM
  3. Vortex LED board only shows 1 color, no bootup sequence
    By canphaz in forum Immersion Vortex Support
    Replies: 3
    Last Post: 28th December 2015, 05:34 PM
  4. Betaflight On the Vortex
    By Kruel in forum Immersion Vortex Support
    Replies: 4
    Last Post: 26th October 2015, 09:33 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 21st July 2015, 09:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •