www.immersionrc.com

Results 1 to 3 of 3

Thread: EzOSD Antenna OSD Link Quality not always visible on OSD after initial power up?

  1. #1
    Sr. Crew Chief Joesa3rd's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Massachusetts
    Posts
    1,995

    EzOSD Antenna OSD Link Quality not always visible on OSD after initial power up?

    Ok so I'm having this issue where when I first connect my battery to my plane about 75% of the time the antenna link quality line on the OSD does not show up and will not show up even during flight. Now what I've found is if I unplug the planes battery and reconnect it shortly after the initial power up a good percentage (Maybe 50%) of the time I'll now see the correct data on the OSD. Once it's showing I've never seen it go away during a flight and I've got about 20 flights on this setup. I've verified there's no loose connections anywhere in the system. It's more of an annoyance then anything else but I figured I would post this to see if anyone has any thoughts? v

    Here's the basic plane setup
    EzUHF Tx
    EzUHF Diversity Rx Firmware v1.25a
    EzOSD Firmware v1.14
    ImmersionRC 2.4GHz 500mW Video Tx
    SC2000 PZ0420 Camera


    Joe

  2. #2
    His Royal Sassiness ssassen's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    9,697
    You probably use a BEC which turns the BEC voltage on after the EzOSD has initialized and scanned the EzBUS. Some ESCs or UBECs have a delay of several seconds prior to outputting the BEC voltage.
    Purveyor of the FPV secret sauce at ImmersionRC

  3. #3
    Sr. Crew Chief Joesa3rd's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Massachusetts
    Posts
    1,995
    Sander,
    That makes perfect sense now. Thanks for the quick response.

    For others reading this I'm using the Castle 10A BEC
    Joe

Similar Threads

  1. Replies: 119
    Last Post: 10th June 2012, 09:25 AM
  2. EZUHF + Turnstyle antenna - Initial range ground test
    By ajhaggerty in forum ImmersionRC
    Replies: 4
    Last Post: 19th March 2012, 03:15 PM
  3. ezUHF to ezOSD link - molex picoblade?
    By Greedz in forum ImmersionRC
    Replies: 12
    Last Post: 6th February 2012, 12:22 PM
  4. ezOSD won't power my camera or VTX?
    By BayAreaCrasher in forum ImmersionRC
    Replies: 5
    Last Post: 18th January 2012, 04:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •