www.immersionrc.com

Results 1 to 6 of 6

Thread: EZOSD was working perfectly but has since stopped working

  1. #1
    Navigator
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    49

    EZOSD was working perfectly but has since stopped working

    I'd estimate that I've had this EZOSD operating for around 20 hours flight time, and it's been brilliant. However, today it was becoming faulty, displaying odd alarms and incorrect GPS position and now it's stopped working altogether and I'm not getting any OSD.

    The 5.8GHz Tx is still working but it seems like the signal isn't nearly as good as what it was before this happened.

    The LED is blinking on the EZOSD and I'm getting a 5V reading from the current sensor (with a 4S lipo).

    There doesn't appear to be any damage to them. Any ideas on what could have happened here?

  2. #2
    Instructor Pilot Channel 1's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Out in the middle of nowhere.
    Posts
    4,885
    Quote Originally Posted by yelmarb View Post
    There doesn't appear to be any damage to them. Any ideas on what could have happened here?

    Carefully check the GPS antenna for any cracks, they are fairly fragile and cannot handle a lot of abuse.


    Wayne
    Everybody loves a bunny.

  3. #3
    Navigator
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by Channel 1 View Post
    Carefully check the GPS antenna for any cracks, they are fairly fragile and cannot handle a lot of abuse.


    Wayne
    Thanks Wayne, I've taken off the shrink wrap and I can't see any physical damage to the GPS antenna.

    Attachment 55917Attachment 55918


  4. #4
    FPV Techanic RonSII's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    PNW USA
    Posts
    3,415
    Has it ever gotten wet? landing in wet grass, flying through clouds...

  5. #5
    Navigator
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by RonSII View Post
    Has it ever gotten wet? landing in wet grass, flying through clouds...
    No, it's never been wet.

  6. #6
    ImmersionRC Support Guru swillhide's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Mountain House, Ca
    Posts
    8,443
    Sounds like a possible solder joint inside the OSD might have failed. How old is the unit and whom did you purchase it from?
    AMA # 1015480 HAM Callsign # Procrastinating..
    Futaba 9c w/Ezuhf /Skywalker 1880 or anything else that I can Lawn Dart.
    Retired: Disco(Sold), Skywalker 1900(Dirt Nap), Qav540g/Nazav2/Iosd mk2

Similar Threads

  1. RMRC DVR - the LCD stopped working
    By BCSaltchucker in forum ReadyMadeRC
    Replies: 6
    Last Post: 19th August 2014, 07:02 PM
  2. DJI H3-3D stopped working
    By Mechnan in forum RC TECH
    Replies: 1
    Last Post: 12th June 2014, 12:44 AM
  3. DJI H3-3D stopped working
    By Mechnan in forum Gimbals
    Replies: 0
    Last Post: 10th June 2014, 06:34 PM
  4. EZOSD Stopped Working
    By Vortex in forum ImmersionRC Support
    Replies: 6
    Last Post: 14th April 2014, 12:02 PM
  5. help.. TS832 stopped working
    By Wbflyer in forum GetFPV
    Replies: 0
    Last Post: 5th April 2014, 03:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •