image
Results 1 to 8 of 8

Thread: Naze32 Remote tuning ???

  1. #1
    Forum Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    358

    Naze32 Remote tuning ???

    Hello guys,

    Is there any way to adjust the PID or other values by assigning to them to a slider on the radio similar to how you can do it with the cc3d and the naza ?
    ....
    Are there any options for inflight tuning ?

    Thanks

  2. #2
    Forum Member
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    26
    Quote Originally Posted by rdurant View Post
    Hello guys,

    Is there any way to adjust the PID or other values by assigning to them to a slider on the radio similar to how you can do it with the cc3d and the naza ?
    ....
    Are there any options for inflight tuning ?

    Thanks
    Not that I've been able to find. I use a bluetooth module myself. Works great for me.

  3. #3
    Forum Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    358
    Hi, thanks for your response, is this the hardware that i need ?

    http://www.amazon.com/gp/product/B00...=ADHH624DX2Q66

    http://www.amazon.com/gp/product/B00...=AFBMYHRQ9KU5H

    do i need any special cables etc ?

    thanks

  4. #4
    Forum Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    157
    I personally don't like using sliders on my radio for tuning because I can't see the actual values being changed. AFAIK, naze32 doesn't have TxPID feature like CC3D.

    Commonly used are bluetooth module using Multwii EZ-GUI apps on your android phone. If you've purchased a bluetooth ttl module off ebay, high chance that you'd need to change the baudrate yourself. you can get a P&P from whitespy, rctimer, MRSS.
    OR you could tune naze using Minimosd loaded with KVT or MWI fw - even bettar!
    youtube/hadriez

  5. #5
    Forum Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    358
    Quote Originally Posted by hadriez View Post
    I personally don't like using sliders on my radio for tuning because I can't see the actual values being changed. AFAIK, naze32 doesn't have TxPID feature like CC3D.

    Commonly used are bluetooth module using Multwii EZ-GUI apps on your android phone. If you've purchased a bluetooth ttl module off ebay, high chance that you'd need to change the baudrate yourself. you can get a P&P from whitespy, rctimer, MRSS.
    OR you could tune naze using Minimosd loaded with KVT or MWI fw - even bettar!



    hey man, thanks for the info. I will get the unit from whitespy. Can you confirm that that is all I would need to purchase hardware wise ?


    Thanks

  6. #6
    Forum Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    157
    getting a bluetooth or minimosd?
    if you are going with a bluetooth, then yes you need an android capable phone. I've personally tested with note 3, note 2 and S5. not sure of others but it "should" work.
    have a look how i DIYed mine

    if you are going with a minimosd, then you'd need FTDI to program/flash it to kvteam or multwii fw.

    Hope this helps
    youtube/hadriez

  7. #7
    Forum Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    358
    Quote Originally Posted by hadriez View Post
    getting a bluetooth or minimosd?
    if you are going with a bluetooth, then yes you need an android capable phone. I've personally tested with note 3, note 2 and S5. not sure of others but it "should" work.
    have a look how i DIYed mine

    if you are going with a minimosd, then you'd need FTDI to program/flash it to kvteam or multwii fw.

    Hope this helps
    I am going with bluetooth as that seems more straight forward. The guys have android phones so thats not a prob. I have an iPhone so i am the odd man out... I ended up buying the 2 items from amazon that i have above because i need to get it urgently and there is a lead time with whit espy. Based on what i see its the same unit - i will just have to work on getting the baud rate up...which should not be too hard i hope...

  8. #8
    Forum Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    25
    Quote Originally Posted by rdurant View Post
    I am going with bluetooth as that seems more straight forward. The guys have android phones so thats not a prob. I have an iPhone so i am the odd man out... I ended up buying the 2 items from amazon that i have above because i need to get it urgently and there is a lead time with whit espy. Based on what i see its the same unit - i will just have to work on getting the baud rate up...which should not be too hard i hope...
    For what it's worth, I've used both bluetooth with various Android phones & tablets, and the sticks on my Taranis TX via KV OSD running on a Minim OSD board. With all the other bits hanging off my Naze32, I decided to simplify things, and dropped the bluetooth module. Tweaking PID values is pretty easy using the sticks on your TX and KV OSD...no sliders needed.

    Both work fine, it's really a matter of your set up, and what works best for you.

Similar Threads

  1. tuning acro naze32
    By eddie8965 in forum OSDs & Flight Controllers
    Replies: 4
    Last Post: 8th August 2015, 06:00 AM
  2. naze32 tuning
    By B4rrett in forum OSDs & Flight Controllers
    Replies: 2
    Last Post: 20th September 2014, 12:37 PM
  3. what is the remote I need to ZII ?
    By Amauche in forum RC TECH
    Replies: 9
    Last Post: 7th August 2012, 05:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •