www.immersionrc.com

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast
Results 101 to 110 of 113

Thread: 12/16 Channels EzUHF: Finally!!!

  1. #101
    Navigator
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    164
    Click image for larger version. 

Name:	mig1.jpg 
Views:	90 
Size:	95.6 KB 
ID:	53313Click image for larger version. 

Name:	mig3.jpg 
Views:	88 
Size:	78.9 KB 
ID:	53314

  2. #102
    GO HAWKS Hucker's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Seattle, WA USA
    Posts
    3,046
    Quote Originally Posted by bRandom View Post
    Hucker... did you also use the above linked hobbyking decoder? Is that the best one quality wise in both of your opinions? Thanks for the great tip!
    I haven't used that one. I use decoders from roberto here on FPV lab and my RVOSD. I have a different one from rmilec (same company as shown in link) and it tested fine but I haven't flown it yet.
    KF7SKL,TechPod/Walrus/250mmQuad/HoneyBadger, EZUHF,SL-AAT, 1G3/2G4/5G8

  3. #103
    Navigator
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Surrey, England
    Posts
    19
    Hi guys not sure if this is the right place for my question please move if not.

    I have been trying to use my Diversity EZUHF RX in 10 channel operation on my TBS Discovery Pro.

    I'm using PPM on RX Pin 1 for Naza functions PPM. RX pins 5+6 are for Gimbal Pitch and Tilt and RX Pin 8 for camera switch.

    This leaves me with physcal pins 1, 3, 4, & 7 free

    I would like an extra channel for my light switch so I have changed the PPM channel count to 10 in Immersion RC tools. Then on the servo mapping tab i changed Servo output CH3 to PPM 9 as channel 9 in my Taranis has been set as the light switch. I have left the left hand colum in order "PPM Slot" as it was PPM 1 - 12 corresponding in order to CH1 - 12. However it isn't doing anything I have tried on all the free pins as above but no change.

    I have changed my radio to 9 channel in the settings and can see that is working on the taranis.

    I have read you don;t have to do anything in the EZUHF JR module as it just outputs the channels it needs. I did plug it in and the option to change the amount of channels is greyed out anyway.

    If anyone has an idea or solution that would be great.

    Thanks in advance!

  4. #104
    Navigator
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    275
    are your gimbal channels working? maybe enable 12 channels on your tx as naza will use the first 5, then you have channels for gimbal,cam switch and lights. ive done this for vector- so maybe same for naza?, but on transmitter i enabled ppm output up to 12 channels, plugged rx into tools and the greyed bit automatically detected 12 channels. then set all channels up on the transmitter, t,r,a,e are channels 1-4, 3 pos flight mode switch was channel 5,on the immersion tools these were ppm1-ppm5(slots ch1-ch5), then on the servo ouputs ch1-ppm muxed. then i could assign a switch on transmitter for lights to channel 6 ,which on the tools ppm6 is slot ch6 which on the servo output ch2 i changed to ppm6. same for my gimbal pitch on transmitter- pot assigned to channel 7. on the tools ppm7 is ch7 so on servo output ch3 changed to ppm7, hope this is what your asking?

  5. #105
    ImmersionRC Support Guru swillhide's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Mountain House, Ca
    Posts
    8,443
    The 12th channel bug now has a fix. But this doesnt sound like his problem.

    http://www.immersionrc.com/downloads...ware_v1.51.zip
    AMA # 1015480 HAM Callsign # Procrastinating..
    Futaba 9c w/Ezuhf /Skywalker 1880 or anything else that I can Lawn Dart.
    Retired: Disco(Sold), Skywalker 1900(Dirt Nap), Qav540g/Nazav2/Iosd mk2

  6. #106
    Michael Mictronics's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bavaria, Germany
    Posts
    1,010
    Using the Channel Wizard, how to setup failsafe for an additional digital input with PPM from a head tracker?

    My actual setup:

    a.type=analog in
    a.voltage=0-255
    b.type=analog in
    b.voltage=0-255
    c.type=digital in
    d.type=inactive
    e.type=inactive
    f.type=inactive
    g.type=inactive
    h.type=inactive
    x.type=inactive
    o.frame=28000
    No trigger
    o.src=i1 i2 i3 i4 i5 i6 i7 i8 a b c7 c8

    8ch PPM input extended to 12ch, input A and B analog, input C digital PPM from head tracker.
    In this configuration if PPM is lost on C the values for ch 11&12 just remaining the last seen.
    I would like to have the failsafe event fsOn centering ch 11&12.

    Tried this:
    > c.fsOn = c.ppm=1500 1500 1500 1500 1500 1500 1500 1500
    [Error: No such keyword
    ]
    > c.fsOn = c.ppm= 1500 1500
    [Error: No such keyword
    ]
    >

    Not sure why it says "No such keyword". The wiki states. "All ports used as PWM or PPM inputs can specify an action to take when they detect failsafe and optionally when the input signal returns. ". So failsafe on C should be possible.

    Ideas anyone?
    Last edited by Mictronics; 24th January 2015 at 09:00 AM.

  7. #107
    Michael Mictronics's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bavaria, Germany
    Posts
    1,010
    Solved.

    c.fsON=c.ppm=1500 1500 1500 1500 1500 1500 1500 1500

    That works. Obviously the command interpreter doesn't like spaces.

  8. #108
    Navigator BacklashRC's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Pacific Northwest
    Posts
    931
    My Futaba 8FG Super only puts out a twelve channel PPM stream (default is 8, 12 must be selected in the trainer menu). If the trainer port is putting out a 12 channel stream, but I have the EZUHF TX configured to 14 channels, will the EZUHF integrate the 12 channels coming from the Futaba and add an additional two that I can use for head tracking?

  9. #109
    ImmersionRC Support Guru swillhide's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Mountain House, Ca
    Posts
    8,443
    No, since the Ezuhf will only see 12 it will only put out 12 and not add the HT channels.
    AMA # 1015480 HAM Callsign # Procrastinating..
    Futaba 9c w/Ezuhf /Skywalker 1880 or anything else that I can Lawn Dart.
    Retired: Disco(Sold), Skywalker 1900(Dirt Nap), Qav540g/Nazav2/Iosd mk2

  10. #110
    Navigator BacklashRC's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Pacific Northwest
    Posts
    931
    Hmm... Thanks Swillhide

Similar Threads

  1. Dominator Headtracker doesn't control ezuhf channels
    By stupsi99 in forum ImmersionRC
    Replies: 47
    Last Post: 15th January 2013, 03:50 PM
  2. Sky-RF sensativety on airwave channels
    By squishy in forum IFR - Video Link Discussion
    Replies: 34
    Last Post: 20th November 2012, 05:10 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 10th November 2012, 01:00 PM
  4. Getting my 8 channels + RSSI
    By Hucker in forum ImmersionRC
    Replies: 12
    Last Post: 18th February 2012, 05:24 AM
  5. Transmitter Channels
    By rawlmark in forum IFR - Video Link Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 4th March 2011, 02:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •