image
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Help? FPV 450 w/Naza GPS

  1. #1
    Navigator
    Join Date
    May 2012
    Location
    MN
    Posts
    149

    Help? FPV 450 w/Naza GPS

    I'm fairly new to the hobby of quads and fpv. Looking for some help after I installed Naza gps and can't get the set up to work. Using a Spectrum DX8 with the AR8000 receiver. Naza MC. Anybody out there knowledgeable enough to answer some questions over the phone, maybe walk me thru my setup and figure out what I got wrong? If so could you send me a pm with a phone number and I would try and call you. Located in MN. Thanks
    Last edited by superdr34; 19th August 2012 at 01:45 PM.

  2. #2
    Team Fat Duck Mechnan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Olympus Mons, Mars
    Posts
    1,002
    well if you could take some pictures that would help.
    make sure you follow the instructions of dji correctly.
    also could you describe what isn't working? were you able to connect the naza to your computer?
    is your spectrum RX bound to the TX correctly (is the green light on on rx)? if not check manual of spectrum to see how to bind.
    if you made all this work, be sure to control if you plugged the motors in the right ports on the naza.

    we just ned more informations to help you.

    cheers
    How many engineers does it take to change a light bulb?
    3. One to hold the light bulb and two to turn the ladder.

  3. #3
    Navigator
    Join Date
    May 2012
    Location
    MN
    Posts
    149
    I have a solid green light on the VU when I plug in the usb. When I open up Naza tx cali. menu I have my aux 2 three position switch controlling if I'm in GPS, Attitude, or Manual mode. Where it saids Sticks Monitor under x1 the Flap Gyro three position switch on dx8 switch moves the slider to three different positions. I'm thinking this is where there is a problem. I cannot get the quad to arm. Everything worked until I tried to add the GPS. Now I cannot get the motors to arm or spin. Before I got the GPS I had the attitude and manual mode on the gear switch on the dx8, then I switched that wire on the receiver to the aux 2 gov switch on the dx8. Aux 3 on the dx8 is used for the tilt on the camera. I set the numbers in the gps mounting where they should be in centimeters like it shows. Which is the best way to set up the switches on the dx8, I seen where guys were using the mixing to engage the fail-safe mode. The DX8 I am new to also. So I'm slowly trying to figure it out also. Start throwing your ideas at me and I'll see if I can get it working. Thanks very much.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	100_0801.jpg‎
Views:	109
Size:	89.2 KB
ID:	13515   Click image for larger version

Name:	100_0800.jpg‎
Views:	128
Size:	83.5 KB
ID:	13516   Click image for larger version

Name:	100_0803.jpg‎
Views:	112
Size:	95.7 KB
ID:	13517  
    Last edited by superdr34; 19th August 2012 at 04:56 PM.

  4. #4
    Team Fat Duck Mechnan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Olympus Mons, Mars
    Posts
    1,002
    so you where able to fly without the gps?
    you need a 3 position switch if you are using the gps.
    How many engineers does it take to change a light bulb?
    3. One to hold the light bulb and two to turn the ladder.

  5. #5
    Navigator
    Join Date
    May 2012
    Location
    MN
    Posts
    149

    gps

    No. I haven't been able to get it to work since I added the Naza gps.

  6. #6
    Team Fat Duck Mechnan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Olympus Mons, Mars
    Posts
    1,002
    Do you have a 3 pos switch on your tx?
    How many engineers does it take to change a light bulb?
    3. One to hold the light bulb and two to turn the ladder.

  7. #7
    Navigator
    Join Date
    May 2012
    Location
    MN
    Posts
    149
    Quote Originally Posted by Mechnan View Post
    Do you have a 3 pos switch on your tx?
    Yes. I'm using that switch to toggle between manual, attitude and gps mode. The problem I seem to have right now is I use to activate power to the motors by pushing both levers on the dx8 down and in. I could then take off. I now cannot get that feature to work or any of the other options for activating the naza controller.

    Right now the lead coming from the naza controller out of the "x1" port is going to my aux 1 which is a two position switch. Is this right?

  8. #8
    Team Fat Duck Mechnan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Olympus Mons, Mars
    Posts
    1,002
    Set all your trims to neutral and try al four combinations. Sometimes the naza cant be armed, because the trims prevent the channel from going in to the end position.
    How many engineers does it take to change a light bulb?
    3. One to hold the light bulb and two to turn the ladder.

  9. #9
    Team Fat Duck Mechnan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Olympus Mons, Mars
    Posts
    1,002
    Quote Originally Posted by superdr34 View Post
    Right now the lead coming from the naza controller out of the "x1" port is going to my aux 1 which is a two position switch. Is this right?
    If you want to use it for controlling flight mode, you hafe to plug a 3 way switch in to the "U" channel on the naza.
    How many engineers does it take to change a light bulb?
    3. One to hold the light bulb and two to turn the ladder.

  10. #10
    Navigator
    Join Date
    May 2012
    Location
    MN
    Posts
    149
    Thanks for the help. I think I got the main issue figured out. I had the gear switch on the radio for manual/attitude mode, which was reduced down to 85% travel. This was before I added the gps. I reset this to 100% and now the motors arm.

    Thanks for all the help.

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. OSD for NAZA with GPS
    By Jack2010 in forum OSDs & Flight Controllers
    Replies: 27
    Last Post: 12th October 2013, 03:22 PM
  2. DJI Naza GPS
    By BacklashRC in forum OSDs & Flight Controllers
    Replies: 130
    Last Post: 8th August 2013, 02:46 PM
  3. My F550 NAZA with GPS
    By snoopyfpvteam in forum ROTORCRAFT
    Replies: 2
    Last Post: 14th December 2012, 03:27 PM
  4. DJI NAZA- QUAD SETTINGS
    By flyboy321 in forum OSDs & Flight Controllers
    Replies: 2
    Last Post: 19th July 2012, 08:22 PM
  5. Naza issue.
    By man2000me in forum OSDs & Flight Controllers
    Replies: 4
    Last Post: 13th July 2012, 12:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts