Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 76

Thread: Crossfire + Pixhawk

  1. #21
    Navigator flying-monkey's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Hamburg
    Posts
    133

    Crossfire + Pixhawk

    Quote Originally Posted by Matt- View Post
    PPM will give you the 12 channel input into the Pixhawk. You'll use Outputs 7&8 for MAVLink.

    You have the *OPTION* of using remaining outputs (2 - 6) for PWM to other accessories like a gimbal.
    While your answer is perfectly fine it could be misunderstood.

    It is possible to add PPM on Ch. 1, but this only makes sense if you need the full 12 channels.

    However, if you only need 8 channels for your flight control, then NO PPM signal is needed and NO cable needs to be attached to Ch. 1

    My Crossfire Diversity and my Pixfalcon (=identitcal capabilities and setup like Pixhawk) are solely connected via one Cable from the Pixhawk Telemetry port to the Crossfire Channels 7&8.

    That is all you need if you want to transmit full MavLink UP & Downlink + 8 RC Channels. Tested this and it works like a charm.


    You can find more informations on this setup on page 21 of the TBS Crossfire manual:

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_6813.JPG 
Views:	86 
Size:	208.7 KB 
ID:	74126
    http://www.team-blacksheep.com/tbs-crossfire-manual.pdf
    Last edited by flying-monkey; 31st August 2016 at 04:20 AM.
    __________________________________

    ML★
    | http://vimeo.com/mischalanstern/

    TBS Caipirinha 3S /w Pixfalcon | ritewing Z3 | TBS Vendetta | TBS Discovery Pro | Fatshark Dominator v3 | FrSky Taranis Plus /w TBS Crossfire | TBS Groundstation | GoPro 4 black | Editing in FCPX

  2. #22
    Navigator
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    317
    Quote Originally Posted by flying-monkey View Post
    Actually your answer is nio quite correct. You CAN add PPM on Ch. 1 but this only makes sense if you need the full 12 channels.

    However, if you only need 8 channels for your flight control, then NO PPM signal is needed and NO cable needs to be attached to Ch. 1

    My Crossfire Diversity and my Pixfalcon (=identitcal capabilities and setup like Pixhawk) are solely connected via one Cable from the Pixhawk Telemetry port to the Crossfire Channels 7&8.

    That is all you need if you want to transmit full MavLink UP & Downlink + 8 RC Channels. Tested this and it works like a charm.


    You can find more informations on this setup on page 21 of the TBS Crossfire manual:
    My answer was perfectly correct. The OP specifically stated (s)he wanted more than 8 channels so couldn't use MAVLink.

  3. #23
    Navigator flying-monkey's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Hamburg
    Posts
    133

    Crossfire + Pixhawk

    Quote Originally Posted by Matt- View Post
    My answer was perfectly correct. The OP specifically stated (s)he wanted more than 8 channels so couldn't use MAVLink.
    You're right, my wording should have been something like "potentially prone to
    misinterpreting" instead of "not quite correct". I apologize.

    My answer was formulated as your post could be interpreted that PPM on Ch.1 might be needed no matter what. Actually someone did so, as I got a call from a FPV mate who is currently setting up a new frame on Crossfire+PX4 FC. He only needs 6 channels, however after reading your post he thought "PPM on Ch 1 is needed in all cases" - which I know is neither what you wrote nor what you meant.

    Hence my additional post, trying to prevent confusion in other people.


    For all outside this discussion a short summary:

    If you need 1-8 RC channels then NO additional PPM signal on Ch.1 is needed.

    If you need 9-12 RC channels then an additional PPM signal on Ch.1 is needed.
    Last edited by flying-monkey; 31st August 2016 at 05:03 AM.
    __________________________________

    ML★
    | http://vimeo.com/mischalanstern/

    TBS Caipirinha 3S /w Pixfalcon | ritewing Z3 | TBS Vendetta | TBS Discovery Pro | Fatshark Dominator v3 | FrSky Taranis Plus /w TBS Crossfire | TBS Groundstation | GoPro 4 black | Editing in FCPX

  4. #24
    Navigator
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    6
    I forgot to ask - did you Guys managed in any way to get the telemetry from pixhawk on taranis LCD screen when using crossfire as data radio ?

    it is possible ?

  5. #25
    I'll try to revive this. Could anyone elaborate or answer my similar question. I have a pixhawk 2.1 and a diversity RX. Ch 7-8 connected via Mavlink and 1 via PPM. Is there a way to output SBUS from the FC or PPM from the FC to control a gimbal that only accepts SBUS or 3 wire PPM to control 6 gimbal channels?

    Or is there a way to control the Diversity via ch 8 SBUS to pixhawk RC In and then enable the SBUS out on Pixhawk to control the gimbal?

  6. #26
    Navigator
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Vancouver, BC
    Posts
    184
    Quote Originally Posted by air-supply View Post
    I'll try to revive this. Could anyone elaborate or answer my similar question. I have a pixhawk 2.1 and a diversity RX. Ch 7-8 connected via Mavlink and 1 via PPM. Is there a way to output SBUS from the FC or PPM from the FC to control a gimbal that only accepts SBUS or 3 wire PPM to control 6 gimbal channels?

    Or is there a way to control the Diversity via ch 8 SBUS to pixhawk RC In and then enable the SBUS out on Pixhawk to control the gimbal?
    I don't have a 2.1, but you should be able to just connect it to the SBUS port on the pixhawk? Usually next to the RCIN (on Pixhawk 1). It should be enable by default.

  7. #27
    Navigator
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    IL, USA
    Posts
    190
    I am planning to use the Crossfire & diversity RX with a pixhawk 2.1. I really want an osd and am thinking of using the TBS Core Pro. Will I be able to configure the osd as I choose and will it display all data available? I'll have gps and an air speed sensor, it would be nice to see both readings along with the rest of the typical things.

    Thanks for any help

  8. #28
    I donīt think you will get all the infos in the tbs osd,... go with minimosd or with playuav_osd.. the secound one shoulde be a good alternativ...

  9. #29
    Navigator
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    IL, USA
    Posts
    190
    Quote Originally Posted by Openend View Post
    I donīt think you will get all the infos in the tbs osd,... go with minimosd or with playuav_osd.. the secound one shoulde be a good alternativ...

    Thanks. I went ahead and ordered a minnosd

  10. #30
    Kiwi in Germany whakahere's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Germany
    Posts
    3,507
    I need some support here for clarification. I have two copters using crossfire and APM. I would like 12 channels and mavlink. Currently, I have setup one copter that is working but not fully. I connected channels 7 and 8 to the crossfire and then on the APM I have it connected to the telemetry. I understand this only gives me 8 channels and i need 12.

    reading more I see that you can connect to I2C for mavlink. Is this possible for APM (connecting from BST port to APM I2C) and then channel 1 for PPM?

    edit: I would just make it and check normally but since I am using a pixhawk 2 and it comes with clik-mate connectors which I can find nowhere in Europe, I have to cut cables and, I don;t want to cut them if I don't have to.
    Last edited by whakahere; 4th January 2018 at 06:19 AM.
    Whaka's Tinkerings blog --> http://fpvlab.com/forums/showthread.php?36623-Whaka-s-Tinkering&p=631753#post631753
    Battle H Virus (home build basher quad tutorial) --> ]http://fpvlab.com/forums/showthread.php?12544-Tutorial-Battle-H-Virus
    Range record on 5.8ghz 200mw 24km --> http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1441664

    The one thing I know how to do well with FPV - crash. All in a day of fun!
    I believe landing is a full body experience .... I do my best to aim for your body.

Similar Threads

  1. So what's a TBS Crossfire?
    By Toy4trax in forum Team-Black Sheep
    Replies: 416
    Last Post: 9th October 2016, 06:54 PM
  2. Crossfire telemetry from pixhawk not working
    By silverburn in forum TBS Support
    Replies: 34
    Last Post: 7th June 2016, 07:58 AM
  3. 3DR Pixhawk vs Pixhawk clones
    By Just for fun in forum OSDs & Flight Controllers
    Replies: 94
    Last Post: 8th April 2016, 03:48 PM
  4. Crossfire Pixhawk question
    By qbert in forum OSDs & Flight Controllers
    Replies: 0
    Last Post: 3rd January 2016, 05:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •